Droge ogen

BlephEx is een behandeling voor blepharitis. Door middel van een snel draaiend borsteltje worden de bovenste en onderste oogleden intensief gereinigd.

Oorzaken

Blepharitis is een chronische ontsteking van de oogleden. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën op de ooglidranden. Blepharitis kan de voorloper zijn van meer ernstige problemen zoals meibomklierdysfunctie en droge ogen. Blepharitis heeft een negatief effect op de traanproductie en daarom ook op de kwaliteit van de traanfilm. Omdat de traanproductie afneemt, blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt.

Wat is blefaritis

Symptomen

De meeste mensen met blepharitis klagen van jeuk, irritatie, branderig gevoel, droge of juist tranende ogen. Ook andere symptomen zoals een ‘zandkorrel’ gevoel, afscheiding, rode ogen, overmatig knipperen, korstjes, wisselend zicht of dichtgekleefde oogleden ‘s morgens,  kunnen tekenen van blepharitis zijn.

Behandeling

Door middel van een sneldraaiend borsteltje worden de ooglidranden van zowel de onderste als de bovenste oogleden gereinigd. Hierbij worden de korstjes en de bacteriën verwijderd. Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Resultaten

De symptomen moeten snel en sterk afnemen en dit reeds snel na de behandeling. Blepharitis zal echter nooit geheel verdwijnen daar het een chronische ontsteking is. Daarom hou je na de Blephex behandeling ook een juiste ooglidhygiëne routine aan.

Meestal moet de behandeling na enkele maanden herhaald worden, afhankelijk van de ernst van de ontsteking.

Blefex behandeling voor droge ogen