Algemeen: Welke contactlenzen passen het beste bij mij?

Ken jij het verschil tussen vormstabiele, zachte, sclerale en nachtlenzen? Weet jij niet goed welke lenzen te kiezen? In dit overzicht ontdek je alle informatie over contactlenzen en hun eigenschappen.

Heb je nog extra vragen? Contacteer ons of kom gerust langs in ons aanpascentrum in Antwerpen.

Om uit alle soorten en types contactlenzen de juiste contactlenzen voor jezelf te vinden, laat je jezelf in de eerste plaats best adviseren en begeleiden door een oogspecialist. Deze kan op basis van een oogmeting en contactlenscontrole bepalen welke soorten en typen lenzen voor jou het meest geschikt zijn.

Zodra je dan weet naar welke soorten en typen contactlenzen te kijken, zijn er nog enkele andere factoren die je in acht kan nemen bij je keuze:

  • Aankoopkosten: Elke lens heeft zijn eigen prijs doch zet je dit best af tegen de vervangtermijn. Kom altijd langs om samen te checken hoeveel lenzen kosten op maandbasis (ongeacht de vervangtermijn)
  • Draagcomfort: Een lens moet natuurlijk altijd zo comfortabel mogelijk zitten op jouw ogen, ongeacht welk lenstype.   
  • Ooggevoeligheid: Heb je snel last van oogirritaties en -ontstekingen? Pas hierop je lenstype aan. Er is geen goede of slechte lens; we nemen de tijd om de meest compatibele lens te vinden voor jouw gevoelige ogen.
  • Dagelijkse activiteiten: Zachte contactlenzen en nachtlenzen zijn geschikter als je een actief leven hebt (veel bewegen op de job, veel sporten, etc.).