Meet the team

Ons team bestaat uit optometristen en is gespecialiseerd in het aanpassen van allerlei soorten contactlenzen. Dit maakt Contactlens Studio uniek in België.

Wil je weten of contactlenzen iets voor jou zijn? Maak een afspraak of neem dan contact met ons op.

Ann

Optometrist

Kathleen

Optometrist

Jeline

Optometrist

Sheila

Optometrist

Thibo

Optometrist

Gwendolyn

Optometrist

Over Contactlens Studio

Het welzijn van je ogen staat voorop.  Goed zicht is natuurlijk heel belangrijk voor jou maar het is onze taak om ervoor te zorgen dat je veilig lenzen kan dragen, op korte én op lange termijn.

Contactlens Studio is een gespecialiseerd aanpascentrum voor contactlenzen. Een team van gemotiveerde optometristen begeleidt je graag tijdens jouw proefperiode en samen gaan we op zoek naar de voor jouw perfecte contactlenzen uit het grote aanbod.

Onze visie & missie

Lenzen moeten aangepast zijn aan jouw manier van leven en werken en niet andersom.  De ene persoon wil lenzen voor elke dag, gevuld met veel online meetings en nabijwerk, de andere persoon wil lenzen om te sporten of tijdens de weekends.

Oplossingen op maat

Ook gevoelige of droge ogen hebben nood aan een persoonlijke oplossing. Hier nemen we uitgebreid de nodige tijd voor om dit te onderzoeken en de juiste lenzen uit te laten testen. 

Sommige ogen en sommige oogaandoeningen hebben specifieke lenzen en/of maatwerklenzen nodig zodat niet alleen de ogen beschermd worden maar ook dat de visuele prestaties optimaal zijn. Wij gaan altijd op zoek naar de meest optimale oplossing voor jou!

Nieuwste ontwikkelingen meteen toegepast

Wij werken ook mee aan onderzoek voor nieuwe, performantere lenzen.  

Bij een nieuwe contactlenslancering hebben alle lenzen en producten de juiste CE-normering en een FDA-goedkeuring. Zo kan je deze lenzen en producten reeds gebruiken voor ze op de markt komen, zonder enig risico.

Ons team blijft steeds bijstuderen om de meest recente ontwikkelingen op de voet te volgen.

Onze optometristen spreken zelf regelmatig op congressen over de nieuwste lenstypes en de ervaringen met specifieke lenzen. Zodoende zijn wij, en dus ook jij, steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Onze werkwijze

Vanuit ons aanpascentrum in de Orgelstraat 2 in Antwerpen staan we van dinsdag tot en met zaterdag klaar.

  • We voeren eerst een anamnese uit: door te peilen naar jouw vragen en noden kunnen we gerichter helpen.
  • In onze meetruimte voeren we de nodige oogmetingen en contactlenscontroles uit. Zo kunnen we exact zien hoe het met je ogen is gesteld en kunnen we je gericht adviseren over oplossingen en mogelijkheden. Daarnaast kunnen we ook jouw meet- en controlegegevens gebruiken om alle nodige specificaties van jouw (nieuwe) contactlenzen te bepalen.
  • In onze aanpasruimte voeren we al onze lensaanpassingen uit. Hiervoor gebruiken we moderne apparatuur en ook steeds de nieuwste contactlenzen en vloeistoffen. Of je  ‘standaard’ contactlenzen nodig hebt of eerder maatwerk, na de lensmeting en -aanpassing hebben je je ogen gegarandeerd de meest passende lenzen, compatibel met jouw kijkgedrag en levensstijl.