Lensvloeistoffen

Om ervoor te zorgen dat je je contactlenzen steeds comfortabel én hygiënisch kan dragen, moet je je lenzen niet alleen onderhouden als je ze draagt maar ook als je ze niet draagt (en ze niet meer steriel verpakt zitten). Met ons ruim aanbod lensvloeistoffen en andere oog- en lensproducten houdt je je lenzen proper én je ogen gezond.

Ontdek hieronder onze verschillende soorten lensvloeistoffen en andere producten zoals reinigingsvloeistoffen, spoelvloeistoffen, oogdruppels, oogzalven, peroxidesystemen en meer.

Verschillende soorten lensvloeistoffen

Veel mensen denken dat alle lensvloeistoffen hetzelfde zijn en dat je deze voor zowel het bewaren als reinigen van je lenzen kan gebruiken. Dit is respectievelijk niet en gedeeltelijk waar :

Afhankelijk van je type lens

Afhankelijk van het soort en type lenzen dat je hebt is het belangrijk om de juiste lensvloeistof aan te kopen. Zo bieden wij lensvloeistoffen aan die specifiek bedoeld zijn voor specifieke types contactlenzen (bv. enkel voor zachte lenzen). Het is dus zeker niet zo dat alle lensvloeistoffen voor alle lenzen geschikt zijn.

All-in-one vs. specifieke oplossingen

De opvatting dat je lensvloeistof kan gebruiken om je lenzen te bewaren en te reinigen is gedeeltelijk waar. Zo zijn veel lensvloeistoffen all-in-one oplossingen waarin je je lenzen kan bewaren en waarmee je lenzen worden gedesinfecteerd, gespoeld en gereinigend.

Toch bieden wij ook specifieke spoelvloeistoffen en reinigingsvloeistoffen aan om lenzen te reinigen, te spoelen en/of te desinfecteren. Deze vloeistoffen kunnen niet altijd worden gebruikt om lenzen te bewaren.

Heb je nog nooit eerder lensvloeistof, spoelvloeistof of reinigingsvloeistof online besteld? Laat je dan eerst zeker adviseren door een contactlensexpert. Deze kan je helpen om de juiste vloeistoffen voor jouw lenzen en ogen te bepalen.

Contacteer ons

Oogdruppels en -zalven kopen

In onze webshop bieden we ook verschillende oogdruppels en -zalven aan om droge en geïrriteerde ogen te verhelpen en om allergische symptomen te onderdrukken.

Heb je ook nog nooit eerder oogdruppels of oogzalf online besteld? Laat je dan eerst zeker adviseren door een oog- of contactlensexpert. Deze kan je helpen om de juiste oogdruppels of oogzalf te bepalen.

Speciale reinigingsvloeistoffen voor lenzen

Zoals je hierboven al las, zijn veel lensvloeistoffen all-in-one oplossingen waarin je je lenzen kan bewaren en waarmee je je lenzen kan reinigen. Dit is ontzettend gemakkelijk in aankoop en in gebruik, maar toch kunnen niet alle lenzen voldoende met een all-in-one lensvloeistof worden gedesinfecteerd en gereinigd.

Zo zijn er namelijk speciale reinigingsvloeistoffen waarmee je sommige contactlenzen beter kan reinigen en/of desinfecteren.  Een voorbeeld hiervan zijn peroxide lensvloeistoffen.

Peroxide lensvloeistoffen

Peroxide lensvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld om contactlenzen grondiger te reinigen en te desinfecteren. Daarnaast bevatten peroxide lensvloeistoffen geen conserveermiddelen, in tegenstelling tot veel all-in-one lensvloeistoffen. Daarom worden peroxide lensvloeistoffen vaak aangeraden voor mensen die last hebben van gevoelige ogen, veel vervuiling op de lenzen of van wie de ogen niet goed reageren op lensvloeistoffen mét conserveermiddelen.

Welke lensvloeistof moet je bestellen?

Heb je toch nog twijfels over welke lensvloeistof of welke reinigingsvloeistof je moet bestellen? Aarzel dan niet om ons te contacteren of maak een afspraak in onze vestiging voor een gesprek met één van onze experts.

Maak een afspraak

Bespaar op je lensvloeistof en andere oog- en lensproducten

Heb jij de voordelige groene prijzen in ons aanbod ook al gezien? Deze prijzen zijn één van de vele speciale aanbiedingen voor onze Servicepack klanten.

Wil jij ook graag je lensvloeistof en andere oog- en lensproducten voordeliger aankopen én tal van andere voordelen genieten? Contacteer ons voor de mogelijkheden.