5 redenen om je ogen en contactlenzen jaarlijks te laten checken

  1. Veranderingen in je zicht: Je zicht kan in de loop van de tijd veranderen. Wil je helder en comfortabel zien op verschillende afstanden en zo rustig mogelijk kunnen werken op schermen, laat dan je ogen regelmatig checken.

  2. Welbevinden van je ogen: Regelmatige controles laten toe om de algehele gezondheid van je ogen te beoordelen. Zo worden potentiële klachten, zoals droge ogen, allergieën of infecties, geïdentificeerd en aangepakt.  Indien er een oogprobleem wordt gedetecteerd, word je doorgestuurd naar je oogarts.

  3. Pasvorm en comfort van lenzen: Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je contactlenzen goed passen voor comfort en goed zicht. Veranderingen in de vorm van je ogen of de pasvorm van de lenzen kunnen optreden en om je goed comfort te behouden, wordt dit aangepakt voordat je ogen symptomen vertonen of voordat je zelf klachten of complicaties hebt.

  4. Educatie en updates: Dit is 1 van de belangrijkste tips.  Je ooghygiëne en de manier waarop je met je lenzen omgaat verwatert vaak in de loop der jaren, zonder dat je er erg in hebt.  Zolang er niets misgaat, heb je een vals gevoel van veiligheid want 'je doet dit nu toch al zolang op die manier...'
    Wij zijn er om opnieuw, samen met jou, de hygiëne en omgang met lenzen onder de aandacht te brengen en eventueel aan te passen. 
    Goed geïnformeerd blijven helpt je om gezonde ogen te behouden en het beste uit je contactlenzen te halen.

  5. Nieuwe lenstechnologieën:  Aan de hand van regelmatige lenscontroles gaan we na welke nieuwe ontwikkelingen interessant kunnen zijn voor je ogen.  Omdat Contactlens Studio heel vaak gevraagd wordt om lenzen te testen die nog niet op de contactlensmarkt verkrijgbaar zijn, kan je bij ons sneller nieuwe lensmaterialen uitproberen. En trouwens, als je een Servicepack abonnement* hebt, kan je deze vaak gratis uittesten.

Onthoud dat contactlenzen visuele hulpmiddelen zijn en dat juiste zorg en monitoring essentieel zijn om zowel helder zicht als ooggezondheid te waarborgen.
Als je enig ongemak, veranderingen in zicht of andere problemen met je contactlenzen ervaart, is het belangrijk om snel een afspraak te maken met je oogzorgprofessional, zelfs als dit vóór je geplande jaarlijkse controle is.

 

*klik hier om de voordelen van je Servicepack all-in lenzenabonnement te bekijken