Comfort voor je ogen in deze donkere maanden

In deze periode van het jaar is het steeds langer donker. We doen dan vaak sfeerverlichting aan om het lekker gezellig te maken in huis.
Wanneer we vervolgens iets willen lezen is dit plots wel heel vermoeiend. Dit komt omdat je ogen écht voldoende licht nodig hebben om goed en comfortabel te kunnen zien.

Hieronder enkele tips om deze periode zo oogvriendelijk als mogelijk te maken:

  • Wanneer je iets wil lezen gebruik je best altijd een extra bureaulamp met wit licht. Lees je graag in de zetel? Dan kan je ook een versie met een lange staander gebruiken. Je zal merken dat je ogen minder vermoeid zijn én dat je minder snel last krijgt van hoofdpijn!
     
  • Als je TV kijkt is het gezellig om alle lichten uit te doen en enkel kaarsjes aan te steken of om gele sfeerverlichting te gebruiken. Toch kan je beter wit licht gebruiken om de ruimte rondom je voldoende te verlichten: je ogen zullen je dankbaar zijn!
     
  • Vanaf dat je het licht in een kamer aandoet en merkt dat het daardoor lichter is in de kamer tegenover buiten, laat je best het licht aan om je ogen comfort en rust te geven bij je bezigheden.
     

Wil je graag je ogen laten checken en nog meer aangepast advies ontvangen?
Maak dan meteen een afspraak!