De lente is in zicht!

Laat je ogen volop genieten van deze lente. Het wordt opnieuw langer licht en het weer wordt steeds beter! De ideale periode dus om je ogen wat rust te gunnen na veel binnen te zitten.

We geven je in deze blog enkele tips om het meeste uit de lente te halen:

 • Op ieder moment doorheen het jaar is het belangrijk om je ogen rust te geven. Dit kan je doen door vaker in de verte te kijken, ook wanneer je lang op schermen of papieren kijkt. Probeer minstens bij elke 20 minuten nabijwerk, 20 seconden op minstens 2 meter te kijken.
  Omdat het weer dit opnieuw toelaat raden we aan om regelmatig een mooie wandeling te gaan maken: goed voor je ogen én voor je mood.
   
 • Daar is de zon! Steeds meer komt de zon door de grijze wolken piepen. De zonnebril is niet enkel een fashionitem maar ook een bescherming voor je ogen. Een goede zonnebril voor al je gezellige terrasjes heeft een UV-bescherming categorie 3 (vraag hiernaar bij je opticien). Deze biedt niet alleen een goede UVprotectie maar geeft ook het meeste comfort bij autorijden.
  Leuk extra weetje: het dragen van de juiste zonnebril  zorgt ervoor dat het witte deel (ofwel sclera) van je ogen minder snel verkleurt naarmate je ouder wordt. Alleen maar voordelen dus!
   
 • De lente brengt veel moois maar vaak ook veel allergieën met zich mee… Wanneer je last hebt van hooikoortsallergie is het soms slimmer om (tijdelijk) over te stappen op daglenzen. Omdat je dagelijks een verse lens hebt, hebben de deeltjes die de allergie veroorzaken en neerslaan op je lens veel minder kans om je ogen te irriteren. Natuurlijk kan je met daglenzen én ook zonder lenzen nog last hebben van jeukende ogen. Gebruik in die gevallen een antiallergische druppel: Hylo-Dual
   

Wil je graag je ogen laten checken en nog meer aangepast advies ontvangen?
Maak dan meteen een afspraak voor een lenscontrole!