Ik ga op reis en ik neem mee... mijn lenzen!

De zomervakantie staat voor de deur! Hebben jullie je droomreis al ingepland?
Lees dan zeker onderstaand artikel om zonder stress met lenzen op vakantie te vertrekken.

Tijd voor vakantie (met lenzen):

 • Zorg er steeds voor dat je een reservepaar lenzen meeneemt. Je weet maar nooit wanneer je onverwacht een extra lens nodig hebt! Je kan makkelijk een SOS-set lenzen aanvragen door even contact op te nemen met ons (meestal in je Servicepack inbegrepen).
   
 • Stap eventueel (tijdelijk) over op daglenzen. Deze hoef je niet te reinigen nadat je ze hebt gedragen. Zo kan je die fles vloeistof alvast thuis laten. Daarnaast heb je elke dag een nieuw setje lenzen in, wat extra hygiënisch is na een dagje zon en water.
   
 • Zwem je graag? Dan spring je liefst zonder lenzen in het zwembad. Als alternatief kan je daglenzen dragen tijdens het zwemmen, die je meteen vervangt nadat je uit het water komt.

Op het vliegtuig met lenzen:

 • Als je een lange vliegtuigreis voor de boeg hebt kan je best kiezen voor daglenzen omdat deze comfortabeler zijn in de droge lucht binnen het vliegtuig. Ook kan je overwegen een bril te dragen tijdens de vlucht, indien je even je ogen zou sluiten...
   
 • Draag je maandlenzen, tweewekelijkse of vormstabiele lenzen? Om niet te moeten sleuren met een grote fles vloeistof, kan je best een reisverpakking aanschaffen. Dit is een kleine flesje van jouw lenzenvloeistof die zelfs mee in je handbagage mag (vaak ook in je Servicepack inbegrepen).

Vind de reisverpakking van jouw vloeistof hier.

PS : Wist je dat er ook lenzen zijn met een UV-filter voor extra bescherming (naast je zonnebril)?