Lenzen en hooikoorts

Het mooie weer komt stilletjes aan terug (eindelijk!), maar jammer genoeg zijn ook de pollen daar weer… Hoe ga je daar als lenzendrager mee om?

Lenzen en hooikoorts: kan dit?     
Natuurlijk kan dit. Soms kan het zelfs helpen, omdat de lens als een schild op je oog ligt en zo een barrière vormt tegen de pollen.  Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat de lens schoon is. Zorg er dus voor dat je je handen altijd goed wast voor je de lenzen inzet en wrijf niet in je ogen.
Zo vermijd je ook dat er geen stuifmeel tussen de lens en je oog terecht komt.

Een andere tip is het dragen van een zonnebril, zo zullen er minder pollen in je ogen waaien. Extra handig is dat je dan geen zonnebril op sterkte nodig hebt.

Welke lenzen neem ik dan?  
Daglenzen voor gevoelige ogen zijn sowieso de beste keuze. Je gooit ze weg na één dag dragen, waardoor dit de meest hygiënische optie is. Zo heb je elke dag een schone lens waar nog geen pollen aan gehecht zijn. Daarnaast zal het helpen om kwalitatieve lenzen te dragen, zodat je zo weinig mogelijk last hebt van tranende of droge ogen. Verder kan je bij ons oogdruppels verkrijgen die helpen tegen allergieën. Deze druppels kan je zowel met als zonder lenzen gebruiken.
Wil jij checken of je lenzen klaar zijn voor de lente? Maak dan een afspraak!