Multifocal day - 13 Mei : goed zicht voor ver én nabij

Ben je ouder dan 40 jaar en heb je soms het gevoel dat je armen te kort worden als je de krant of de menukaart leest? Dan kan het zijn dat je presbyoop bent (en dus leesklachten hebt).

Goed zicht op alle afstanden is heel belangrijk in ons dagelijks leven. Daarom is het nuttig om je lenzen tijdig aan te passen aan je noden.
Wist je al dat er multifocale lenzen bestaan? Deze lenzen corrigeren zowel je zicht voor ver als voor nabij!

Op 13 mei is het ‘Multifocal day’. Op die dag zetten we de multifocale lens in de kijker en díe dag kan je kosteloos multifocale lenzen laten aanpassen.

Wat is Presbyopie?

Presbyopie is leeftijd gerelateerd en zorgt ervoor dat je nabij waziger gaat zien. In het begin zal je vooral moeite hebben met het focussen op korte afstand - dit begint meestal tussen 40 jaar en 45 jaar. Omdat presbyopie geleidelijk aan ontwikkelt, zijn regelmatige oogcontroles aanbevolen.

Presbyopie ontstaat door een verandering van de lens binnen in het oog. Naarmate we ouder worden, wordt die lens dikker en stugger. Doordat de lens minder flexibel wordt, kan deze minder goed van vorm veranderen bij het lezen.

Kan je presbyopie corrigeren met lenzen?

Presbyopie wordt gecorrigeerd met een andere sterkte dan de vertesterkte. En dit kan ook in een lens ; een multifocale lens bevat zowel je sterkte voor ver als voor nabij. Multifocale lenzen zijn bijna voor iedereen een mogelijkheid. Zelfs als je een hoge sterkte of een cilinder hebt.

Sinds kort is er ook een nieuwe tweewekelijkse multifocale lens!
Zien we je terug op 13 mei om deze lens uit te proberen?
 

Praktisch: Een controle duurt 20-30min. Je krijgt vervolgens één testpaar multifocale lenzen mee om uit te proberen.