Mythes over contactlenzen

Tijd om voor altijd komaf te maken met deze fabels!

“Ik heb 10 jaar geleden al eens lenzen geprobeerd, mijn ogen zijn er gewoon te droog voor”
Technologie staat niet stil, ook niet op vlak van contactlenzen. Er komen voortdurend nieuwe lensmaterialen uit, die het zeker waard zijn om lenzen nog een tweede kans te geven.
Daarnaast zijn er ook veel verschillende typen van lenzen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van nachtlenzen? Deze kunnen een echte hulp zijn als je last hebt van droge ogen. Je kan bij ons een afspraak maken en dan gaan we samen na of nachtlenzen een optie zijn voor jouw ogen.

“Contactlenzen zijn niet goed voor je ogen, je kan ze niet je hele leven dragen”
Gelukkig is dit niet waar! Als je de lenzen op de juiste manier gebruikt en onderhoudt én regelmatig je ogen laat nakijken door de contactlensspecialist, hoef je je hier geen zorgen over te maken.  Moderne contactlenzen laten namelijk genoeg zuurstof door naar je ogen. Vraag jij je af of je lenzen nog up-to-date zijn en of je ze wel op de juiste manier verzorgt? Dan kan je bij ons op controle komen en gaan we dit samen met jou na.

“Ik voel wel aan mijn lenzen wanneer ik ze moet vervangen, ik hou dit niet bij in mijn agenda”
Geen goed idee. Als je de lenzen langer dan de voorgeschreven tijd draagt, vermindert de kwaliteit ervan. De lens zal dan steeds minder zuurstof doorlaten en de pasvorm verandert. Dit is op lange termijn niet verantwoord, ook als je er eerst nog niet veel van zou merken.

Ook een daglens kan je maar beter één keer gebruiken. De technologie en het materiaal van een daglens zijn namelijk niet gemaakt om meerdere keren mee te gaan. Daglenzen zijn het dunste type lenzen. Het permeabele materiaal is niet bestand tegen vuil en bacteriën dat zich opstapelt wanneer je het vaker dan één keer gebruikt.

Betrap jij jezelf erop dat je je schuldig maakt aan één van bovenstaande uitspraken? Geen paniek, maak bij ons een afspraak en we lossen het samen op.