Op vakantie naar koude/warme oorden met lenzen

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn lenzen!
En natuurlijk ook lenzenvloeistof, als je tweewekelijkse-, maandlenzen of vormstabiele lenzen hebt. Maar hoe doe je dat dan, als dat allemaal best op kamertemperatuur bewaard wordt?

Warme en koude temperaturen
Lenzenvloeistof kan je beter onder de 25 °C bewaren. Boven die temperatuur verliest de vloeistof immers z’n zuiverende kracht. Bij hoge zomertemperaturen zet je je fles (en ook je oogdruppels) dus beter in de ijskast. Daarnaast is het sowieso altijd aangeraden om de fles niet in direct zonlicht te zetten.

Ook vriestemperaturen zorgen ervoor dat de reinigende werking afneemt. Om de kwaliteit te garanderen, bewaar je je vloeistof beter niet onder 4°C. Vanaf temperaturen onder de -10° C kan de vloeistof ook echt bevriezen.
Je moet je geen zorgen maken dat de lens op je oog zal bevriezen, dit zal niet gebeuren. Het kan wel gebeuren dat de lens droger aanvoelt door de kou.

Dit alles geldt ook voor lenzen die nog in de blisters zitten, want ook hier zit vloeistof in!

Verpakking
Het hergebruiken van vloeistofflessen en het bijvullen ervan is niet hygiënisch. Gebruik enkel de originele, steriele fles! Je kan deze ook in klein formaat krijgen, dit is één keer per jaar inbegrepen in je Servicepack.

Daglenzen
Op vakantie is het eigenlijk sowieso een goed idee om daglenzen te gebruiken. Met herbruikbare lenzen is het namelijk niet aangeraden om te zwemmen, zie dit blogartikel. Daarnaast is de lucht in koudere oorden en op het vliegtuig best droog, waardoor je lenzen minder comfortabel kunnen aanvoelen. Dan is het maar beter dat je de volgende dag opnieuw een fris paar lenzen kan aandoen. Wil je graag daglenzen uitproberen? Klik dan op onderstaande knop. Tot snel!