Recept van de maand: amuse met geitenkaas
Om even terug te blikken op de zomer hebben we nog een laatste zomers hapje: een amuse met geitenkaas die goed is voor je ogen.
Goed voor ogen amuse
Recept voor 4 personen – 10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 4 dessertlepels vijgenjam
- 4 plakjes seranoham
- 1 stukje verse zachte geitenkaas
- 4 gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
- 1 handvol rucola
- Balsamico crème
Bereidingswijze:
- Schep in elk glas een dessertlepel vijgenjam. Verkruimel hier wat van de geitenkaas overheen. Scheur daarna de ham in kleine stukjes en leg die op de geitenkaas.
- Doe er vervolgens de in kleine stukjes gesneden abrikoos op, daarna wat pijnboompitten en als laatste de rucola.
- Top af met een paar druppels balsamico crème.
Hmm en nu genieten van dat laatste hapje zomer!
Waarom is dit recept Goed voor Ogen?
Gedroogde abrikozen bevatten betacaroteen en vitamine E; Pijnboompitten bevatten vitamine E en zink; Rucola bevat betacaroteen en luteïne.
Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, Macula degeneratie, Staar.
Heb je dit recept uitgeprobeerd?
Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het resultaat kunnen zien!