Recept van de maand: amuse met geitenkaas

Om even terug te blikken op de zomer hebben we nog een laatste zomers hapje: een amuse met geitenkaas die goed is voor je ogen.

Goed voor ogen amuse

Recept voor 4 personen – 10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 4 dessertlepels vijgenjam
  • 4 plakjes seranoham
  • 1 stukje verse zachte geitenkaas
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 handvol rucola
  • Balsamico crème


Bereidingswijze:

  1. Schep in elk glas een dessertlepel vijgenjam. Verkruimel hier wat van de geitenkaas overheen. Scheur daarna de ham in kleine stukjes en leg die op de geitenkaas.
  2. Doe er vervolgens de in kleine stukjes gesneden abrikoos op, daarna wat pijnboompitten en als laatste de rucola.
  3. Top af met een paar druppels balsamico crème.

Hmm en nu genieten van dat laatste hapje zomer!

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?

Gedroogde abrikozen bevatten betacaroteen en vitamine E; Pijnboompitten bevatten vitamine E en zink; Rucola bevat betacaroteen en luteïne.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, Macula degeneratie, Staar.

Heb je dit recept uitgeprobeerd?
Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het resultaat kunnen zien!