Recept van de maand: Broccolicouscous met gerookte zalm

Het goede weer komt eraan!
Om al een beetje in de stemming te komen staat er deze maand een fris gerechtje op het menu.

Broccolicouscous met gerookte zalm

Recept voor 4 personen – 10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte zalm (in plakjes gesneden)
  • 900 gram broccoli
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels pistachenoten
  • 1 avocado (in plakjes gesneden)
  • Peper en zout (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

1. Vermaal de broccoli kort in de keukenmachine, totdat je de structuur van couscous hebt.

2. Meng in een kom broccoli, peterselie, citroensap en -rasp, olijfolie en gehakte pistachenoten. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verdeel de broccolicouscous over vier borden en leg er de plakjes gerookte zalm en avocado op.

Eet smakelijk! 

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?

Zalm bevat omega 3 en vitamine E; broccoli bevat betacaroteen, luteïne en vitamine C; peterselie bevat betacaroteen, luteïne en vitamine C; citroen bevat vitamine C; olijfolie bevat omega 3; avocado bevat luteïne en vitamine E.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, macula degeneratie, staar, traanvochtproblemen, diabetes

Heb je dit recept uitgeprobeerd?
Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het resultaat kunnen zien!