Recept van de maand: Groentenschotel uit de oven

Meer kleur nodig op deze donkere winterdagen?
Dan hebben we voor jou een gezonde oplossing klaarstaan: het recept van de maand februari.
Deze lekkere kleurrijke ovenschotel boordevol groenten tovert gegarandeerd een beetje warmte op je bord!

Groenteschotel uit de oven

Recept voor 4 personen - 35 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 1/2 rode peper
  • 2 oranje paprika's
  • 1 zoete aardappel
  • 1 stronk broccoli
  • 1 klontje roomboter
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 tomaten
  • extra vierge olijfolie
  • 100 gr. geraspte kaas
  • peper en zout (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui, tomaten, rode peper en paprika’s in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C.

2. Verhit een klein beetje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui, rode peper en paprika ca. 10 minuten. Breng op smaak met een verkruimeld groentebouillonblokje en peper.

3. Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortels in plakken en de zoete aardappel in blokjes. Kook de broccoliroosjes, zoete aardappel en de wortels beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de broccoli, zoete aardappel en wortels bij het gebakken ui/peper/paprika mengsel en schep alles goed door elkaar.

4. Strijk een ovenschotel in met boter en leg de tomaten op de bodem van de schotel. Schep de overige groenten op de tomaten en bestrooi met geraspte kaas. Zet de groenteschotel in de oven en bak tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.

Eet smakelijk!

 

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?

Wortelen bevatten betacaroteen en luteïne; rode peper bevat vitamine C en E; oranje paprika bevat zeaxanthine, vitamine C en E en luteïne; zoete aardappel bevat betacaroteen en vitamine C; broccoli bevat luteïne vitamine C en E.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Bijziendheid, Diabetes, Glaucoom, Macula degeneratie, Staar.
 

Heb je dit recept uitgeprobeerd?
Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het resultaat kunnen zien!