Recept van de maand: quiche met zalm en oranje paprika

Een nieuw jaar, dat betekent traditiegetrouw ook weer nieuwe voornemens.

Wij doen er zoals altijd natuurlijk alles aan om je ogen zo gezond mogelijk te houden. Dat doen we met regelmatige oogcontroles, waarbij we ons telkens verzekeren dat je de juiste lenzen kan dragen die passen bij jouw ogen en jouw levensstijl.

Maar we willen daar zelfs een stapje verder in gaan!
Daarom lanceren we dit jaar een nieuw rubriekje op onze blog: het “Goed voor je ogen recept van de maand”!

Hieronder vind je alvast het eerste recept van het jaar!

Smakelijk!

 

Quiche met zalm en oranje paprika

Recept voor 4 personen - 50 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 el. olijfolie
  • 200 gr. zalmsnippers
  • 175 gr. geraspte jonge kaas
  • 15 gr. verse dille
  • 300 gr. oranje paprika
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 ml. melk
  • peper en zout (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht om te ontdooien. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de paprika in zo’n 5 minuten beetgaar.

3. Beleg een bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar. Klop de eieren los met melk en voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Roer door het eiermengsel de paprika, zalmsnippers en de helft van de kaas. Knip of snijd de dille fijn en meng het door het mengsel.

5. Vul de bakvorm met het mengsel. Garneer met de rest van de kaas. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de quiche in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

6. Laat de quiche afkoelen om hem vervolgens in punten te snijden. Eet smakelijk!

 

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?

Oranje paprika bevat veel vitamine C, zeaxanthine en luteïne; zalm bevat veel omega 3; ei bevat zeaxanthine en luteïne.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Diabetes, Glaucoom, Macula degeneratie, Staar, Traanvochtproblemen.


Heb je dit recept uitgeprobeerd?

Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het kunnen zien!