Recept van de maand: Risotto met spinazie en kastanjechampignons

De feestdagen zijn in zicht! Om al een beetje in de stemming te komen hebben we een feestelijk receptje voorzien deze maand: een risotto met spinazie en kastanjechampignons die goed is voor je ogen. Zo kan je je ogen zeker laten stralen deze kerst!

Goed voor ogen Feestelijke risotto

Recept voor 4 personen – 35 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 250 milliliter kookroom
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 250 gram kastanjechampignons (gesneden)
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden)
  • Peper en zout (naar smaak)
     

Bereidingswijze:

1. Snipper de ui. Verhit 2/3e van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit voor één minuut. Voeg de risottorijst eraan toe en bak 2 minuten mee tot de rijstkorrels glazig worden.

2. Voeg 1/3e van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens de rest van de bouillon (in stappen van ongeveer 150 milliliter) toe en wacht weer tot dit is opgenomen. Kook de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar. Voeg na 10 minuten ook de kookroom toe.

3.Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 minuten bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

4. Schep de champignons en de spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

5. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas en de fijn gesneden peterselie.

Enjoy!

Waarom is dit recept Goed voor Ogen?

Spinazie bevat betacaroteen, luteïne en vitamine E; Peterselie bevat luteïne, betacaroteen en vitamine C; Champignons bevatten vitamine E en zink.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: Glaucoom, Macula degeneratie, Staar , Diabetes.

Heb je dit recept uitgeprobeerd?
Post een foto op Instagram en tag ons zodat we het resultaat kunnen zien!