Summer proof op vakantie met je lenzen (deel 1)

Het is weer zover: de zomer staat voor de deur! Tijd om vakantieplannen te maken!
Maar hoe regel je dat met je contactlenzen?

Wanneer je aan het strand met een cocktail zit te relaxen, zijn je lenzen natuurlijk het laatste waar je je zorgen over wil maken. Bereid je dus alvast voor met onze summer proof contactlenzentips!

  • Draag je maandlenzen? Zorg dan dat je vloeistof en etui (ook oogdruppels) nooit te warm staan. Onder 25°C is ideaal, bij hogere temperaturen verliest de vloeistof zijn werking!
     
  • Giet geen vloeistof over van een grote fles naar een klein flesje. Hierdoor is de vloeistof niet meer steriel en vergroot je de kans op infecties. Zeker niet fijn om zo aan je vakantie te beginnen…

    Er zijn verschillende lensvloeistoffen beschikbaar in formaten die wel in je handbagage mogen. Kom dus even langs en we bekijken welke vloeistof voor jou geschikt is.
  • Het kan ook handig zijn om tijdelijk over te schakelen op daglenzen. Dat is makkelijk, en hygiënisch. En zo neemt die grote fles vloeistof alvast geen plaats in je koffer en kan je meer souvenirs meebrengen!

    Niet zeker welke daglenzen voor jou geschikt zijn? Maak dan tijdig een afspraak en we zoeken het samen uit.

Meer tips? Hou onze blog in het oog voor deel twee!

Heb je intussen nog vragen over hoe je het beste omgaat met je lenzen op vakantie? Geef ons dan een seintje of maak een afspraak via de knop hieronder.