Summer proof op vakantie met je lenzen (deel 2)

Heb je ondertussen al leuke vakantieplannen gemaakt en zit je al vol goesting af te tellen?
Tof!

Maar heb je ook al gedacht aan je contactlenzen?
Wij geven je graag nog enkele tips mee zodat je zonder zorgen met je contactlenzen op reis kan!

  • Neem genoeg lenzen mee (dus ook reservelenzen). Zo voorkom je problemen moest je op vakantie per ongeluk een lens scheuren of kwijt geraken.

    Heb je nood aan extra lenzen? Contacteer ons om je SOS- en/of scheurgarantielenzen te bestellen of plaats je bestelling via de webshop.
  • Zoek je graag verfrissing in het water? Doe dit liefst zonder lenzen of kies voor daglenzen als je echt niet zonder lenzen kan (deze vervang je dan ook meteen als je uit het water komt).

    Contactlenzen mogen nooit in contact komen met water, of het nu gaat om kraantjeswater, zwembadwater of zeewater. Je lenzenvloeistof reinigt namelijk enkel lichaamseigen bacteriën en niet al diegenen die in het water zitten.
     
  • Neem ook je bril mee als back-up. Zeker als je met het vliegtuig gaat, reis je beter met je bril op dan met je contactlenzen. In het vliegtuig is de lucht namelijk zo droog dat je contactlenzen er van gaan uitdrogen en dit dus helemaal niet comfortabel aanvoelt!

Meer tips? Klik even terug naar deel één en hou ook zeker onze blog in de gaten voor deel drie!

Heb je intussen nog vragen over hoe je het beste omgaat met je lenzen op vakantie? Geef ons dan een seintje of maak een afspraak.