Tips voor je ogen bij veel beeldschermwerk

Het is zomer maar jammer genoeg  hebben we daar de afgelopen tijd niet veel van gemerkt, het lijkt eerder regenseizoen! De kans is groot dat jij, net als zovelen anderen, veel tijd binnen achter een scherm hebt doorgebracht.

20/20/20
Al eens gehoord van de 20/20/20 regel? Dit betekent dat je best elke 20 minuten even opkijkt van je gsm, tablet, pc of ander scherm. De bedoeling is dat je dan 20 seconden lang in de verte kijkt. Hiermee bedoelen we minstens 20 voet (dus 6 meter). Schermwerk is erg inspannend voor de ogen, door even ver weg te kijken kan je je ogen laten ontspannen. Je zal waarschijnlijk niet enkel merken dat je minder last hebt van vermoeide ogen, maar ook dat je bijvoorbeeld minder hoofdpijn krijgt. En dan kan je er met vernieuwde energie en efficiëntie terug invliegen!

Hou afstand
Je kan maar beter niet op enkele centimeters van je toestellen zitten turen. De afstand tussen je ogen en je scherm moet minstens even groot zijn als de afstand tussen je pols en je elleboog (i.e. de Harmonafstand). Je ogen zullen je dankbaar zijn!

Knipoog eens naar je scherm
Als je naar een scherm staart, heb je sowieso minder de neiging om te knipperen. Probeer jezelf hiervan bewust te maken om toch genoeg te knipperen. Zo voorkom je dat je ogen droog en geïrriteerd aanvoelen.

Kan je toch maar niet focussen op je scherm? Misschien ligt dat dan niet aan jou, maar aan je ogen. Maak hier een afspraak en kom het te weten!