Tweewekelijkse lenzen

Tweewekelijkse lenzen laten je toe om gedurende twee weken je lenzen te hergebruiken, wat op een heel comfortabele manier kan mits goed onderhoud. Vind je een bril maar niets en draag je daarom heel vaak je lenzen? Dan zijn zachte tweewekelijkse lenzen zeker een goede oplossing voor jou!

Na twee weken dragen gooi je je tweewekelijkse lenzen weg en vervang je ze door een nieuw paar. Tweewekelijkse lenzen zijn daarom comfortabel, ze zorgen voor flexibiliteit en verkleinen de kans op irritaties.

Ontdek ons aanbod tweewekelijkse lenzen van topmerken als Acuvue en PremiO & bestel ze vandaag nog  online.

Wat zijn tweewekelijkse lenzen?

Tweewekelijkse lenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal twee weken achter elkaar draagt. ’s Nachts bewaar je tweewekelijkse lenzen in lenzenvloeistof waarna je ze de volgende dag opnieuw kunt dragen.

Over het algemeen zijn tweewekelijkse lenzen vrij dun waardoor ze veel zuurstof doorlaten; ideaal voor mensen die last hebben van droge ogen.

Waarom tweewekelijkse lenzen kiezen?

Na een tijdje kan vuil zich opstapelen op je lenzen waardoor je minder goed ziet en waardoor je ogen kunnen prikken of uitdrogen. Je lenzen op regelmatige basis vervangen verkleint de kans op irritaties. Tweewekelijkse lenzen draag je maar een beperkte tijd alvorens je ze vervangt door een nieuw paar, zodat irritaties bij dit soort lenzen geen kans krijgen.

Zo geniet je steeds van het ultieme comfort én een optimaal zicht.

Tweewekelijkse lenzen onderhouden

Om het dragen van tweewekelijkse lenzen veilig en comfortabel te houden, raden we aan om te kiezen voor een goede lenzenvloeistof. Door je tweewekelijkse lenzen dagelijks met een aangepaste desinfectievloeistof te reinigen, blijven ze langer schoon en geniet je van optimaal draagcomfort gedurende twee weken. Wanneer je je lenzen niet draagt, bijvoorbeeld ’s nachts, dan bewaar je ze in een lenzenhouder met lenzenvloeistof die je elke dag vervangt.

Vermijd ook steeds ook om te slapen, te douchen of te zwemmen met je tweewekelijkse lenzen. Dit kan je ogen gaan irriteren en verhoogt de kans op infecties door bacteriën in het water of door een gebrek aan zuurstof op het hoornvlies.

De kostprijs van tweewekelijkse lenzen

De kosten van tweewekelijkse lenzen zijn vergelijkbaar met die van maandlenzen. Tegenover daglenzen zijn tweewekelijkse lenzen wel wat goedkoper.

De prijs van de lenzen hangt vooral al van het type lens je kiest. Zoek je een lens om je zicht te verbeteren of ook om een bepaalde oogaandoening te verhelpen? Dat maakt een groot verschil in prijs.

Daarnaast ligt de kostprijs voor tweewekelijkse lenzen in een groter pakket een stuk lager. Ben je zeker welke lenzen voor jou geschikt zijn? Dan ben je het goedkoopst af met een pakket van bijvoorbeeld 24 tweewekelijkse lenzen.

Online tweewekelijkse lenzen bestellen bij Contactlens Studio

Bij Contactlens Studio bestel je heel eenvoudig je tweewekelijkse lenzen online. In ons contactlens centrum vind je zachte contactlenzen van het merk Acuvue Oasys en PremiO.

Tweewekelijkse lenzen zijn te koop in verschillende pakketten, van 6 tot 12 zachte contactlenzen in één verpakking, eenvoudig online te bestellen.

Nog niet helemaal zeker?

Twijfel je nog over welke lenzen de beste oplossing zijn voor jou? Contacteer ons dan vrijblijvend of maak een afspraak met een contactlensspecialist. Wij helpen je graag aan de juiste lenzen voor optimaal draagcomfort.

Maak een afspraak